Först ut i växthuset blev chili Purple UFO!

Äntligen så kan man flytta ut chiliplantorna till växthuset. Jo jag vet att det fortfarande kommer att vara kalla nätter men då jag kalibrerat in värme och fläktar så går inte värmen ner under 20 grader nattetid.

Purple UFO fick bli första plantan ut i dag i finkruka. Denna chili är inte så vanlig jag har fått frö från Neil & Charlotte på The Hippy Seed Company som ligger i Sunny Central Coast of N.S.W, Australia.

Det är en C.Annuum som får mycket vackra blommor och en vacker spetsig form. Frukterna är röda som mogna och med en god fruktig smak med hetta. Plantorna kan bli ganska stora om man har dem i stora krukor. Jag har valt en 15 liters kruka som är bra storlek om man vill hålla ner storleken på plantan men att den ändå växer sig stark och förhoppningsvis ger bra med frukt.

Ps. Jag testar en ny grundnäring långtidsverkande som jag grundar krukorna med i år N-9 P-2 K-12

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.