Nu har jag valt ut tävlingsplantan till Dorset Naga Chilli Challenge 2014!

En av mina Dorset Naga plantor har utvecklats mycket bra. Den har förgrenat sig på de sätt jag vill samt att den fortfarande är ganska låg. Den kommer nu att få en stor kruka på hela 65 liter att växa i. Jag kommer att grunda krukan med en egen blandning av gödsel som är långtidsverkande med följande NPK N-9 P-3 K-18

Plantan kommer att få komma ut i mitt växthus redan nu i början på maj så i år hoppas jag på att slå mitt rekord från förra året på 308 röda frukter på en och samma planta. Om jag lyckas med det får tiden utvisa men att förusättningarna finns är det ingen tvekan om då jag i år vet mycket mera om just hur denna sort ska skötas för att ge frukt. Dorset Naga gillar inte stora temperatursvängningar, tappar offta sina blommor om den blir stressad den vill ha lungn och ro och jämn tillgång på vatten och rätt näring vid rätt tidpunkt.

Ps Jag tävlar både i den Svenska och Engelska tävlingen detta år.

Ni som är med och tävlar hur går det med era tävlingsplantor?

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.