Oj vad den växer min Dorset naga!

Nu har min min tävlingsplanta börjat blomma. Många blommor ramlar fortfarande av då den inte är redo än för att få frukter. Vad beror det på? Miljöombytet från källare till ett fuktigt och varmt växthus är nog en av orsakerna.

Att många blommor trillar ner på marken beror även på att blommorna än så länge inte producera så mycket pollen och opolinerade blommor släpper taget det är helt naturligt. Det är inget jag oroar mig över då jag vet att nya blommor kommer med tiden, det gäller att ha tålamod.

Jag har nu ändrat på den flytande näringen genom att dra ner på N (kväve) och ökat P (Fosfor) och K (Kalium) för att främja både blomning och fruktsättning. Jag återkommer om en månad så får vi se om jag lyckats få den att behålla blommorna och förhoppningsvis börjat producera en massa frukter.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.