Jay’s Peach Ghost Scorpion en korsning mellan Bhut Jolokia och Trinidad Scorpion.

Nu har chili Jay’s Peach Ghost Scorpion fått komma ut i växthuset. Den är frodigt grön och ovanligt låg men med mycket bred krona. Med hjälp av blompinnar så reser jag upp grenarna för att den inte ska ta upp så stor yta samt att det blir ett stöd för grenarna när de senare kommer att bära många frukt. Plantan har börjat blomma så jag hoppas på många frukter i höst.

Jay’s Peach Ghost Scorpion är framodlad av en man med namn Jay i östra Pennsylvania, USA där av namnet Jay’s Peach Ghost Scorpion det finns även en röd variant Jay’s Red Ghost Scorpion.

Jay’s Peach Ghost Scorpion är en korsning mellan en Bhut Jolokia och en Trinidad Scorpion. En ljusröd variant av Bhut Jolokia och en rosafärgad variant av Trinidad Scorpion gav denna persikofärgade variant. Formen på frukten blir ganska unik, förvriden, bucklig och knottrig i oändliga varianter.

Frö kommer ifrån Jim på Refining Fire Chiles i USA!

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.