Nu har chiliplantorna etabelerat sig i sina slutkrukor!

Nu har alla plantor fått sina slutkrukor som de ska få växa i hela säsongen. Det brukar ta 1 – 2 veckor innan man ser att de börjar växa och skjuta ut nya ljus blad och skott. Jag har märkt att de plantor som jag lösgör rötterna i botten på innan jag skolar om dem i en humusrik jord har lättare att koma igång att växa i den nya krukan.

Många plantor aborterar (tappar) fortfarande sina blommor men vissa plantor har börjat sätta frukter. Att plantorna aborterar blommor i början är helt naturligt. I vissa fall så kan aborteringen av blommor även bero på t.ex snabba temperatursvängningar för lite vatten m.m så det är viktigt att inte torka ut plantorna helt och även ha koll på temperaturen. Minst 18 grader nattetid och 20 – 27 grader dagtid är en bra temperatur som ger bra förutsättningar för att få frukt.

Har man inte växthus med värme så rekommenderar jag att man inte ställer ut sina plantor förrän vid midsommar. I kallväxthus eller inglasad alltan, vid varm södervägg m.m ställ krukorna på en bit frigolit så jorden inte kyls ner om marken är kall. Vi risk för kallt och ruggit väder täck plantorna med fiberduk eller dyligt så klarar de sig bättre.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to Nu har chiliplantorna etabelerat sig i sina slutkrukor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.