Varmvitt eller kallvitt ljus vid odling av chilli?

Detta med ljus är ett hett ämne. Många rekommendera varmvitt ljus för blomning och fruktsättning och kallvitt för tillväxt m.m. Har det egentligen så stor betydelse vad man använder?

Jag tror faktiskt inte det. Jag har en Habanero planta som fortfarande står inomhus under kallvitt ljus och den både blommar och sätter många gula frukter.

Jag har 10 st små plantor som nu står under var sin belysning med olika färger både varmvitt och kalvitt samt olika LED-belysningar med olika färgkombinationer. Plantan under varmvitt ljus växer lika bra som de under kallvitt ljus och LED-belysning.

Vi får väl se hur alla plantor utvecklas men om det är varmt eller kallt ljus tror jag inte har så stor betydelse när man driver upp chiliplantor. Det som är viktigt är själva effekten på belysningen, ju mera watt ju bättre belysning.

OBS:
Nu har du chansen att få en ChiliLight med 2x30W kallvitt ljus. Som jag lottar ut. Det enda du behöver göra är att kommentera detta inlägg. och trycka på Facebook gilla knappen (Like).

Utlottningen av en ChiliLight är avslutad!

Grattis Angela Bentham det var du som fick en ChiliLight med 2x30W kallvitt ljus!

Ps. Det blev en himla massa lappar med e-postadresser att dra en vinnare av hela 190 st.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

190 Responses to Varmvitt eller kallvitt ljus vid odling av chilli?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.