Så här tar jag sticklingar från mina chiliplantor!

Det är många som frågat mig hur jag gör när jag tar sticklingar från mina chiliplantor. Här är en liten film där du kan se hur jag gör. Du kan även ladda ner en pdf fil där jag beskriver hur jag gör med bild och text. Detta är bara ett utdrag som kommer att finnas i den folder/bok  som jag just nu gör. “Chiliodling som Hobby” En liten guide hur just jag hobby odlar chili inomhus och utomhus. Allt från frö till belysning, näring, beskärning, övervintring och vad man kan göra med sina chilifrukter…

 

De RootIt kuber samt den näring jag använder kan du köpa här Hydrogarden

De kuber jag använder nu för tiden är Root Riot kuber som finns att köpa här wexthuset.com  Är man med i chiliklubben på Facebook så har man 10% på allt man köper där.

Ladda ner beskrivningen som .pdf dokument. (går ej att skriva ut då det bara är ett utkast)
[wpdm_file id=9]

Har du några frågor angående sticklingar från chili så är det bara att kontakta mig.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

9 Responses to Så här tar jag sticklingar från mina chiliplantor!

 1. Emelie says:

  Hej!

  Suverän video! 🙂

  Hur gör man om man inte har det här RootIT-systemet med kuberna etc.? Det stod i videon “Jag sätter mina sticklingar i RootIt-kuber och då behövs det näring. Sätter man i jord behövs det ej”. Hur gör man om man sätter direkt i jorden? Är det bara att trycka ner sticklingen i jorden direkt, räcker det? Tar den sig?

  Hälsar
  Emelie

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Emelie!
   Ja det går att sätta i jord direkt. Trä en plastpåse med hål i över krukan så att det blir varmare och fuktigare miljö för sticklingen.

 2. Göte says:

  Det finns ett algbaserat rotningsmedel (pulver) man kan doppa sticklingen i innan man stoppar den i jorden för att den ska kunna ta sig bättre, tror Weibulls har det som exempel.

 3. Fredrik Svensson says:

  Hur gör jag om det är glasulls kuber?

 4. Jens says:

  Hej!

  Jag är i tankar om att ta sticklingar från min övervintrade ghost pepper (hade ej hjärta att klippa ner den).
  När bör detta göras?

  Mvh,
  Jens

 5. Andreas says:

  Jag är första års odlare med chili , tycker det är grymt kul. Dock så gör man sina misstag och jag skulle höja upp min lampa och slant med den och bröt av en av mina chilisar i samma veva, tänkte äh, jag sätter den toppen i en root it kub och ser vad som händer och den rota sig, dock är den inte så mycket gren av den utan det är mest bladverk och det kommer ny bladverk, tänkte lite på hur kan man klippa bort bladen och få den att växa iväg på längden.? det är väl totalt ett 8 blad men en 5 cm hög växt, om du förstår tanken 🙂

  • Stig Häggkvist says:

   Låt den vara den kommer att växa på höjden, tänk på att den har många månader på sig att växa. Ha tåla mod 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.