Test 1 med Ledbelysning röd – blå 8:1


Jag har testat att odla upp mina chili småttingar från frö med en Led ramp där det är övervägande rött ljus men även blått, förhållande 8:1 och då får jag plantor som blir långa lite rangliga och när jag påpekade detta för min kontakt och expert inom området så fick jag veta att det inte var så konstigt.

  • Det röda stimulerar rotinitiering, blomning och sträckningstillväxt.
  • Det blå och vita ökar biomassan och stimulerar klorofyllbildning.

Den jag kommit fram till är att om man vill ha kompakta gröna chiliplantor så ska man använda mycket blått ljus i början när man odlar upp sina chiliväxter. Ska man sedan odla inomhus eller om man vill att de ska breda ut sig så kan man använda mera rött ljus.

De plantor som jag dragit upp från Lysrör färg kod 865 är mycket kompaktare och gröna så att detta stämmer är det ingen tvekan om.

Plantorna kommer nu att få fortsätta att stå under respektive ljuskälla så får vi se hur de ser ut om 14 dagar.

Nästa test att odla upp chili från frö blir med en led ramp med blått och vitt ljus.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.