Svarta bladlöss på besök!


I dag när jag kollade igenom mina plantor (gör det varje dag) så hittade jag några små svarta kryp på två unga plantor som jag tror är svarta bladlöss, såg dem var för sig på olika ställen och inte som i klasar som man brukar hitta de gröna bladlössen.

Jag aldrig råkat ut för något liknande förut men för säkerhet skull så tog jag fram såpsprits sprutan och duschade plantorna. När jag kollat igenom alla andra plantor i chilihuset så verkade inga andra plantor vara drabbade än!

Jag blandar min såpsprit så här i en 5 liters dunk.

  1. 5 liter vatten
  2. 1 dl såpa
  3. 0,5 dl rödsprit

 

 

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.