Led 8:1 vs Lysrör Philips TL-D 840

Det är väl ingen hemlighet att jag testar olika belysning för att driva upp chiliplantor och nu börjar resultaten att visa sig. Här är det små plantor som är sådda vid samma tid men så fort de visat sig har jag flyttat dem till små krukor (de är grodda i små kuber så de går att flytta till jord mycket lätt och tidigt)

Nu har de fått stå under olika belysning Led 8:1 alltså mycket röd och under Lysrör Philips TL-D 840 som har ett bredare ljusspektrum och ganska mycket blått. Vad man kan se av plantornas utveckling så rekommenderar inte jag Led med mycket rött ljus för att driva upp plantor. Led med 8:1 är nog ett ljus som man ska tillföra i ett senare tillfälle för att trigga plantans strecktillväxt och blommning. Fortsättning följer!

Bilden till höger är plantorna som fått stå under Lysrören.

Är det någon som har andra åsikter om detta så kommentera gärna!

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

One Response to Led 8:1 vs Lysrör Philips TL-D 840

  1. Niklas says:

    Väldigt intressant Stig. Verkligen tacksam att du gör detta test då jag slipper själv. Frågan är om större växter presterar bättre under 8:1 Led än om man fortsätter med lysrör hela tiden. Personligen tror jag växer behöver större delen av spektrumet inkl, grönt och gult men då kanske större mängder av det blå/röda. Fröerna hittade fram förresten, ska bli kul att driva upp!

    MvH / Niklas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.