Chili Dorset Naga blommar i källaren!

Mina övervintrare som jag klippte ner i höstas trivs verkligen under mina lysrör. De blommar för fullt under lysrören!

Det finns många idéer om vilket tilläggsbelysning man ska använda och vad ljuset ska innehålla för färger för att chili ska växa samt trivas och sätta blomma. Ett av de bästa lysrören för detta ända mål är 36w Philips TLD 840 (4000 Kelvin) enligt mig. Många använder bara färg 965 (6500 Kelvin) vid uppdrivning och vinterförvaring och det går bra men blandar man med 36w Philips TLD 840 så verkar växterna trivas ännu bättre och sätter blommor lättare.

Ett alternativ för att få chili växterna att blomma är att använda lysrör 965 och tillsätta rött Led växtljus men det blir betydligt dyrare och det blir inte mera blommor än att använda lysrör 840 enligt mina tester.

Ps. Det går naturligtvis att använda andra watt antal på lysrören bara det är samma färg kod!

 

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.