Ett extra tillskott av magnesium mot gulnande blad?

Många gånger så är gulnande och ihop krullade blad på chili ett tecken på brist av magnesium, många jordar är fattiga på just magnesium. Magnesium lakas även ur ganska for om man överbevattnar. Jag fick ett tips av vår trädgårdsmästare att använda “Epsom salt/ bittersalt” det skulle förbättrar plantans upptagning av fosfor och kväve och se till att plantan inte lider brist på magnesium och svavel.

Magnesium och är mycket viktiga för plantornas tillväxt. Magnesium hjälper växterna i förberedelserna att bilda klorofyll, bidrar till växternas förmåga att absorbera kväve och fosfor från marken, det stärker också cellväggen hos växten.

Man kan blanda ut Epsom salt (1 msk. Per liter vatten) och sedan vattna plantorna 1 gång i veckan med denna lösning eller så häller man en rågad msk direkt på jorden i krukan så lakas det ur vid vattningen.

Obs. Gulnande blad kan även vara ett tecken på överbevattning

Detta är inget som jag testat men jag ska göra det på några plantor för att se om de reagerar nämnvärt på detta Epsom salt/ bittersalt som ett näringstillskott.

Det påstås även att chili plantor växer bättre och blir större  jämfört med om de gödslats med enbart kommersiella gödningsämnen.

Epsom salt kan du köpa hos Sneckenströms Ekohandel, klicka här.

Har du någon erfarenhet av Epsom salt/ bittersalt som ett näringstillskott?

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ett extra tillskott av magnesium mot gulnande blad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.