Varmt och för lite ljus, långsträckta plantor!

Om man har sina chiliplantor i ljusa fönster på våren så brukar inte ljuset räcka till i förhållande till rumsvärmen inomhus. Några av de plantor som min mor fick ta hand om när jag var bortrest fick stå i ljusa fönster och man ser tydligt på dessa att de ränt iväg på höjden.

Nu när jag tagit hem dem igen ska de få stå under lysrörsbelysning i ett svalare rum. För att de ska kunna växa sig täta och breda igen så tar jag nu och beskär de som jag tycker stuckit iväg för mycket på höjden. Genom att göra detta så kommer de att växa sig fina igen.

Har du dina plantor i ett fönster så försök att inte ha dem i varma rum för då kommer de att ränna iväg på höjden. Har man inte tillgång till ett svalare rum ca. 18 grader så får man leva med detta eller försöka att ge dem lite tillskotts belysning genom att hänga upp en lampa i fönstret som kan lysa när inte dagsljuset räcker till.

På bilderna är det en Cor de Laranja (Capsicum chinense) som jag beskär.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.