Vatten, näring och Epsom Salt.

Jag brukar ge mina chiliplantor lite Epsom Salt någon gång i månaden, jag strör ut lite på jorden inan jag vattnar. Mina plantor har reagerat mycket bra på denna behandling som ska hjälpa dem att lättare ta upp den näring som man ger dem.

Enligt experterna så säger de så här om Epsom Salt och det verkar stämma om man kollar in mina chiliplantor.

“Gör att plantor växer och blir kraftigare. Förstärker klorofyll produktionen. Förbättrar upptagningen av fosfor och kväve”.

Då många av mina plantor nu börjar bli stora och fina så går det åt mycket vatten så det är tur att man har tillgång till vatten i odlingslokalen för annars skulle det bli ett himmla springande och bärande på vattenkannor. Jag ger dem fortfarande en låg dos flytande näring varje gång jag vattnar. Nu när de sitter i 10 liters krukor så vattnar jag var 4:e dag.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Vatten, näring och Epsom Salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.