Jag blir så trött på alla påståenden om att Led är så mycket bättre!

ledSom många av er vet så testar jag och har testat många olika led för växter som erbjuds oss hobbyodlare. Jag har än i dag inte hittat någon Led som kan mäta sig med mina lågenergilampor eller lysrör. Vad får de sina fakta ifrån att de skulle vara så mycket bättre?

Går de på gammal forskning om det röda och blå ljuset? Vet de inte att det finns nya forskningsrön som visar att växterna behöver ett bredare ljusspektrum?

Varför hittar man ingen led försäljare som testat sina led mot de vanligaste ljuskällorna som vi hobbyodlare använder, lågenergilampor och lysrör.

Här är ett påstående:

“Växter behöver mycket mer av andra våglängder än de som normalt avges vid vanlig belysning, och det är enbart med LED tekniken som man nu kan optimera ljuset så att det innehåller just de våglängder som gör mest nytta för växterna och fotosyntesen.”

Vanlig belysning? Är det glödlampor de menar? Eller är det lågenergi och lysrör?

Varför inte bara säga som det är, Led för växter fungerar om de är rätt optimerade men då skulle de bli en alldeles för dyr belysning som inte många av oss hobbyodlare skulle ha råd att köpa, de som finns nu är redan dyra i dag. Som det är i dag så är det billigaste och bästa alternativet att odla chili under Lysrör och lågenergilampor med 4000K och 6500K

Varför är det ingen som bestrider mina påståenden och mina tester? Kan det vara så att många Led försäljare vet att jag har rätt?

Jag kan meddela att Grönt Ljus AB som jämförde sina Växt led med vanliga glödlampor för att visa att man sparade en massa energi har tagit bort den informationen för att jag påtalade hur fel det var då ingen odlar under vanliga glödlampor. Jag ville att de skulle jämföra med lågenergi eller med lysrör men då blev det ingen energivinst så de tog bort energivinst tabellen helt och hållet.

Jag tycker att Grönt Ljus AB var juste som tog till sig kritiken.

Ps. Hittar du några påståenden om att led är det bästa alternativet ur odlings eller energisynpunkt eller liknade så meddela mig så jag får läsa vad det står skrivet!

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Jag blir så trött på alla påståenden om att Led är så mycket bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.