Rangliga plantor, skola om chiliplantan i en djup kruka!

Chili har inte lika lätt för att bilda rötter längs stammen som tomat men om en planta blivit lite ranglig, dragit iväg på höjden på grund av för lite ljus i förhållande till temperaturen så kan man skola om planta i en djup kruka.


Här är det en “Carolina Reaper Hot Pepper AKA HP22B” som min mor förvarat i ett ljust fönster som dragit iväg för mycket på höjden enligt mig. Jag plockar bort en del blad längs stammen för att kunna sätta ner den djupt vid omskolningen till en 4 liters roskruka.

Jag fyller på med ett lager rosjord i botten av krukan och trycker till den lätt sedan är det bara att sätta ner plantan i krukan och sedan fylla på med jord. Nu ser den riktigt fin ut eller rättare sagt så ser den ut som jag vill ha den. Jag vattnar igenom ordentligt och ställer den under mina lysrör, där kommer den nu att få stå till det är dax för plantorna att komma ut.

Man bör inte plantera sina chili så här djup om det inte är nödvändigt då man kan få röta på stammen som är under jord om man håller jorden allt för fuktig så jag låter den torka ut lagom innan jag vattnar igen.

Ps. Jag har 5 st “Carolina Reaper Hot Pepper AKA HP22B” plantor och det är bara denna som får denna behandling.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

10 Responses to Rangliga plantor, skola om chiliplantan i en djup kruka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.