Nu sätter jag i gång några heta chilisorter igen för en ny Led ljustest!

Jag ska nu få testa 2 nya Led belysningar för växter som ska vara mera och bättre optimerade för just uppdrivning av växter. De vanliga Led belysningarna med bara Blå och röda led tycker jag inte fungerar bra för just uppdrivning utan då är lysrör och lågenergilampor överlägsna.

Detta har jag påpekat för flera led leverantörer och nu vill de att jag testar en annan uppsättning av led med ett bredare spektrum. Dessa led belysningar ska jag jämföra mot lysrör och lågenergilampor med samma watt antal och till detta test måste jag ha nya små plantor.

De chilisorter som jag nu startar är: Fatali Jigsaw, Bhut Jolokia-Mayan Red, Naga Morich-Tabasco,HabaNaga, och Habanero Pastel. Så fort de tittar upp ur kuberna kommer de att ställas under respektive belysning. Jag kommer uppdatera här med bilder och kommentarer.

Jag gror mina fröer med värmematta (27 -30 grader) och i rootit rot kuber för att de ska gro så snabbt som möjligt.

Leverantörer av led som jag ska testa är
http://www.gemma-led.se/
http://www.ecosolutions.nu/

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

3 Responses to Nu sätter jag i gång några heta chilisorter igen för en ny Led ljustest!

 1. Jonas says:

  Hej! Trevlig blogg och informationskälla.
  För mig som är ny på det här med chili-odling finns mycket att lära. Blir intressant att följa Fatali jigsaw. Har också beställt några fröer…

  • Jonas says:

   Förresten en fråga..jag upplever att root-it kuberna torkar fort. Hur ofta och hur ska jag hålla dessa kuber fuktiga för bäst groning?

   • Stig Häggkvist says:

    Hej Jonas!
    Om man har värmematta så måste man kolla dem varje dag så de inte torkar ur. Jag vattnar så fort det behövs genom att doppa dem i lite ljummet vatten och klämmer ur överflödet lite lätt innan jag sätter tillbaka dem i pluggbträttet. Har man inte värme så kolla dem minst varannan dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.