Chilivård med Epsom Salt och Grottmans Bat Guano!

En del har frågat mig hur och när jag ger mina chiliplantor Epsom Salt. I dag var det dax för chilivård och då ger jag dem både Epsom Salt och Grottmans Bat Guano gödning.

Jag ger mina större plantor, de som står i 4 – 25 liters krukor Epsom Salt och Guano var 14 dag. Epsom Salt Epsom ska gör så att plantorna växer och blir kraftigare, förstärker klorofyll produktionen, förbättrar upptagning av fosfor och kväve. Och det verkar stämma, några som inte fått denna behandling är inte lika stora och kraftiga.

Bat guano är ett högvärdigt gödselmedel som innehåller höga halter av kväve och viktiga microber med fosfor. Det är perfekt för plantans tillväxt och ger ett naturligt skydd mot sjukdomar. Bat guano är ett helt naturligt gödsel som det är lättare för växterna att ta upp. Det har också en jordförbättrande effekt då microlivet gynnas, symbiosen mellan rötter, mycel och bakterier förbättras. Plantans förmåga att ta upp näringen i jorden ökar därmed.

När jag vattnar plantorna som vanligt har jag flytande näring i vattnet men bara en 1/4 del av vad som rekommenderas det finns ingen anledning att övergöda chili då de ändå inte kan ta åt sig stora mängder näring på en gång.

Här kan du köpa Epsom Salt.
Här kan du köpa Bat Guano

Här är en lite film från dagens chilivård i källaren.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

13 Responses to Chilivård med Epsom Salt och Grottmans Bat Guano!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.