Tävlingsplantan Dorset Naga är nu på sin plats i växthuset!

I dag var det dags för min Dorset naga planta som jag valt ut till tävlingen att få ny stor kruka, 65 liter samt att få komma ut i växthuset. Det var lite bökigt att få ut från källaren men med hjälp av skottkärran gick det lätt att rulla den vidare till växthuset för omskolning.

Då krukan är stor och saknade hål så har jag borrat hål både på sidorna och i botten av krukan för att få en bra avrinning av överskottsvatten. Jag grundade även med lecakulor i botten som jag sedan lade en bit fiberduk över för att jord inte ska tränga ner i kulbädden. Jag vill inte ha någon vatten resorvoar i botten på krukan och det kommer det inte att bli då det även är en massa hål i botten.

I år använder jag både rosjord och grönsaksjord som jag blandat med lite hemliga ingredienser. Jag har även grundat krukan med massor med PK gödsel för bra blom och fruktsättning. Vad är det för gödning och förhållande mellan NPK? Det är hemligt nu är det ju tävling så nu får ni hålla er till tåls jag berättar när tävlingen är slut.

Uppdaterar här var 14 dag så ni kan se hur min planta utvecklas. Frukter får den sätta först i juli så de blommor som kommer nu plockar jag bort.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to Tävlingsplantan Dorset Naga är nu på sin plats i växthuset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.