Vilket ljus är bäst kallt, varmt, rött/blått eller rött/vitt?

Då var det dags att köra igång denna säsongs första ljustest. Denna gång ska vi se om det spelar någon roll om man använder kallt eller varmt ljus via lysrör. Då jag ändå testar så får två st LED spots vara med.

Alla belysningar har samma effekt 18 watt och samma avstånd till ljuskällan ca 20 cm. Det är 2 st plantor under varje belysning av samma sort. Jag använder mig av Bhut Orange Kopenhagen då jag har så många av just den sorten.

Belysningkällor som används är följande:

Narva lysrör 2700K 18W Pris 21:-
Narva lysrör 6500K 18W Pris 28:-
Venso LED PGL-E18 3:6 rött/vitt 18W pris 890:-
Peps easygrow 18,2w Pris 398:-

Jag kommer uppdatera här på min sida så man kan se plantornas utveckling.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Vilket ljus är bäst kallt, varmt, rött/blått eller rött/vitt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.