Flyttar över en av mina Trinidad Scorpion Morouga till en stor kruka.

Att storleken har betydelse har jag berättat om förut, ja alltså krukans storlek om man vill att chiliplantorna ska kunna växa sig stora. Normalt så får mina chiliplantor inte sina stora krukor förrän det är dax att ställas ut i chilihusen på sommaren.

Jag har 6 st Trinidad Scorpion Morouga plantor som är lika gamla, 4 st har fortfarande 4 liters krukor 2 st har jag för någon månad sedan skolat om till 10 liters krukor och man kan se en stor skillnad på tillväxten på dessa plantor (se bild. 10 liters – 4 liters). En av dessa fick i dag en ännu större kruka en 20 liters odlakruka, varför jo jag vill kunna se skillnaden på tillväxten, jag har då 3 olika kruk storlekar som jag kan jämföra.

Skulle jag sätta alla mina plantor i så stora krukor skulle nog inte min källare räcka till. Vill man inte att chiliplantorna ska bli så stora så kan man hålla tillbaka tillväxten genom att ha dem i mindre krukor, praktiskt om man vill ha dem i ljusa fönster i sommar eller på en mindre balkong.

Nu när jag planterar i 20 liters kruka eller större så blandar jag i leckakulor i jorden för att få den lite luftigare. Jag använder mig fortfarande av wejbulls proffs rosjord för att jag tycker att jag får ett så bra resultat i just denna jord.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

6 Responses to Flyttar över en av mina Trinidad Scorpion Morouga till en stor kruka.

 1. A-M says:

  Är nyfiken på just denna chilisort. Var kan man beställa den ifrån?

  • Stig Häggkvist says:

   Hej!
   Jag har säkert lite fröer över till Trinidad Scorpion Moruga både den röda och gula varianten, kontakta mig via kontaksidan så får du veta mera!

 2. Jonas says:

  Hejsan

  Är det så att Trinidad Scorpion moruga är först grön som övergår till orange och sen rött eller går de från grönt direkt till rött? Isåfall blir jag orolig att jag har fel moruga Scorpion då mina frukter börjar gå över till orange nu!

  Vill även tacka för alla härliga filmer som har hjälpt mig så sjukt mycket i min nya chiliodlar karriär! Fler filmer önskas, man kan aldrig lära sig för mycket 🙂

  • Stig Häggkvist says:

   Hej! Många chilisar går från grön till gul sedan orange och slutligen röd. Det är bara att vänta och se men troligtvis blir den röd.

 3. Peter says:

  Hi,
  I did try out to grow trinidad in my former apartment but I forgot to sterilize the soil so I got alot of plant-louses on it and no matter how much soap water I used to kill them off they just kept on coming back. It didnt even take a week in between my fights before it was full of them again.

  So I am planning on trying it again but I have on question. Can you stop it from growing to large by not moving it to a larger pot?

  • Stig Häggkvist says:

   Hi! If you let the plant remain in a small pot, you can hold back the growth, it does not grow as big as if it gets a large pot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.