Naga Morich + Tabasco en intressant korsning!

Jag fick några fröer ifrån Junglerain i Australien på en korsning mellan Naga Morich och Tabasco. Plantan har växt otroligt bra och i dag fick den komma i en lite större “Lyx kruka” jag ville ha upp några plantor på höjden och nu när Jysk har rea på sina konstrottings krukor så passade jag på att köpa några.

Plantas bladverk är otroligt vackert, gansk stora lite krusiga blad. Plantan har även börjat att producera lite frukter, ska bli intressat att både se den mogna frukten och naturligtvis känna hur den smakar.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to Naga Morich + Tabasco en intressant korsning!

 1. Jonas says:

  Hej!

  Jag har lite frågor som du kanske kan besvara.

  En av mina Moruga Scorpion har börjat producera frukt och de har nu börjat gå över till rödare färg. Men den tappar väldigt mycket av sitt bladverk och ser inte alls lika välmående ut som innan den hade frukt. Vad kan detta bero på?

  Jag undrar också över styrkan hos olika chilis. Hur mycket av miljön avgör hur het en chili kan bli? Kommer en inomhusodlad Moruga Scorpion från Sverige upp i samma styrkor som te x någon odlad på Trinidad Tobago?

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Jonas! Att plantan tappar lite blad då och då är ganska naturligt men om den tappar många av sina blad så kan det vara så att den lider brist på något och för att kunna producera frukt så släpper den bladen då det går åt mycket energi för att producera frukterna. Förmodligen är det något näringsämne den saknar eller om du odlar inomhus kan det vara för lite ljus. Svårt att säga exakt vad det kan vara. vad använder du för näring och hur ofta och hur mycket får plantan?

   När det gäller styrkan så vet jag faktiskt inte men jag skulle tro att det även inomhus går att få en stark Moruga Scorpion. Styrkan kan variera ganska mycket på frukterna på en och samma planta även om den är odlad utomhus under bra förhållande.

   • Jonas says:

    Tack för svar! Jag har använt bat guano och epsom salt, men jag slutade ge det när plantan började sätta frukt. Det var nog dumt.

    Jag upptäckte igår också små svarta kryp på en av chilisarna. Efter lite googling verkar de kallas för “tripsar”. Går det att köra med såpspritslösningen på en planta som redan satt frukt?

    • Stig Häggkvist says:

     Ja visst kan du köra med såpa du kan ju skippa T-röd. Upprepa såpbehandlingen var 3 dag och se till att du även kommer åt under bladen. I bland kan det var svårt att bli av med trips men det är värt ett försök. Lycka till och hoppas du blir av med odjuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.