Tävlingsplantan Dorset Naga är nu på sin plats i växthuset!

I dag var det dags för min Dorset naga planta som jag valt ut till tävlingen att få ny stor kruka, 65 liter samt att få komma ut i växthuset. Det var lite bökigt att få ut från källaren men med hjälp av skottkärran gick det lätt att rulla den vidare till växthuset för omskolning.

Då krukan är stor och saknade hål så har jag borrat hål både på sidorna och i botten av krukan för att få en bra avrinning av överskottsvatten. Jag grundade även med lecakulor i botten som jag sedan lade en bit fiberduk över för att jord inte ska tränga ner i kulbädden. Jag vill inte ha någon vatten resorvoar i botten på krukan och det kommer det inte att bli då det även är en massa hål i botten.

I år använder jag både rosjord och grönsaksjord som jag blandat med lite hemliga ingredienser. Jag har även grundat krukan med massor med PK gödsel för bra blom och fruktsättning. Vad är det för gödning och förhållande mellan NPK? Det är hemligt nu är det ju tävling så nu får ni hålla er till tåls jag berättar när tävlingen är slut.

Uppdaterar här var 14 dag så ni kan se hur min planta utvecklas. Frukter får den sätta först i juli så de blommor som kommer nu plockar jag bort.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to Tävlingsplantan Dorset Naga är nu på sin plats i växthuset!

 1. Alexander says:

  Snyggt Stig, kommer att bli intressant att se hur stor plantan blir i denna jätte kruka, jag håller tummarna och är säker på att du kommer att vinna tävlingen i år

  • Stig Häggkvist says:

   Kul att du håller tummarna för mig och min planta! Ja det ska bli intressant att se hur stor den kan bli i denna 65 liters kruka. Det är ju inte bara krukans storlek som är avgörande utan den måste ju skötas väl för att växa och ge många röda frukter.

 2. magura says:

  Jag har själv borrat hål i hinkar för att skapa krukor med hål i. Då funderade jag på vad som skulle bli bäst, vattenreservoar eller inte, men kom väl inte fram till något bra svar och borrade i botten (alltså ingen reservoar). Därför är jag nyfiken på varför du inte vill ha någon vattenreservoar i botten på krukan?

  • Stig Häggkvist says:

   Hej!
   Visst kan man även ha en vattenresovoar i botten av krukan som en självbevattningskruka men då bör man ha hål i sidorna en bit upp så att det inte blir för mycket vatten i krukan. Jag valde att ha hål i botten för att jag då har bättre koll på min bevattning. Jag vattnar tills jag ser att överskottsvattnet rinner ut. I denna 65 liters kruka räcker det att jag vattnar igenom var 4 dag som det är nu. Vid långa varma perioder smat när plantan sätter frukter så vattnar jag varannan dag med ca 10 liter vatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.